- Övrigt

Inreda trånga rum

2015-01-16 13:54 #0 av: VildaVittra

Ibland är rum små och trånga, men man behöver ändå ha stora möbler i dom till exempelvis förvaring. Ett knep man då kan ta till är att måla möblerna i exakt samma nyans som väggen. Då smälter de in på ett helt annat sätt och känns inte dominerande.

Tapeter som är randiga vertikalt är inte att rekommendera då de får rummet att kännas högre och då mindre till ytan, vill man ha ränder så kan man sätta ränderna horisontellt istället. 

Har ni några tips på hur man får ett rum att inte kännas lika litet som det är? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-05-28 17:27 #1 av: Snovit79

Ha det ljust. Bra belysning. Bra förvaring och speglar på väggar som är mitt emot varandra.


Anmäl
2015-05-28 17:33 #2 av: Maria

Att ta tillvara på alla ytor som t.ex ovanför dörrar. Där kan man rama in dörren så att säga med en bred hylla för förvaring eller bara för att ha böcker eller annat.

/Maria

 

Anmäl
2015-05-31 17:24 #3 av: Em_

Att inreda efter fönstret så att ljuset verkligen kommer in. Jag har mina stora möbler mot de andra väggarna och gardinerna sitter lite ovanför och vid sidan om fönstret för att inte täcka för mycket. 

Jag försöker få mitt rum att likna naturen utanför. Det är gräsmatta precis utanför så därför har jag en gräsgrön matta på golvet och andra detaljer som känns naturnära. Jag inbillar mig att mitt rum känns större än mina grannars ^^

Anmäl
2015-08-02 13:20 #4 av: [AmandaBorg]

Förutom tipsen ovan, förvaring på höjden! Gärna skruva upp hyllor på väggarna istället för att ha golvhyllor så ser det öppnare ut. 

Amanda

Anmäl
2015-08-05 11:13 #5 av: Torahzen

Multifunktionella möbler. Ett sängbord som kan fungera som extra stol/pall. Ha få saker och i samma ljusa färg.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2015-09-25 13:52 #6 av: [Udoon]

Att inte ha stora och brötiga möbler. Med det emnar jag att man kanske kan välja bord med smalare ben, lättare material (sett mycket snyggt i plexiglas och liknande) eller överhuvudtaget sånt som är lite nättare så det tar upp mindre plats på så vis, även om ytan är densamma som en kraftigare möbel.

Anmäl
2015-10-08 13:44 #7 av: [Grodhopp]

Jag håller med Uddon på ett sätt, samtidigt som jag tycker det hjälper att skapa rymd genom att ha få "större" men inte tunga möbler istället för att trycka in många små! Men att möblerna ser lätta ut är bra!

Jag tycker vårt sovrum känns större sen vi målade det grått istället för att ha det vitt. Som det skrivs i första inlägget har jag målat en byrå i samma färg som väggen och gardinerna har en silvergrå ton, lamporna är i metall och enbart sängen i teak bryter av samt tavlorna på väggen.

Också hjälper det att samla ihop alla småsaker (parfymer, vaser, foton, askar) i grupper så ser det mer ordnat ut. En stor matta på golvet kan faktiskt få rummet att se större ut konstigt nog :).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.