- Övrigt

Den röda tråden?

2015-07-01 03:52 #0 av: Achatina

Min lägenhet har nog ingen specifik stil, utan det är mer loppisfynd, släktklenoder och IKEA, möbelmässigt. Konsten är spretig och färgskalorna likaså. Hårdvaran i lägenheten (som golv) är också den rätt spretig, men det är ju inget man byter i en handvändning utan som man helst vill ha kvar som det är. Men alla rum har olika nyanser av trägolv, utom badrummet som har plastmatta. Väggarna är genomgående vita eller ljusa (köket har en beige-silvrig tapet men väldigt ljus och badrummet är inte vitt). Har inte hunnit skaffa någon jättebra belysning någonstans ännu (även om jag bott här ett halvår) men kan inte hitta något jag gillar.

Så jag undrar om man ska försöka knyta samman lägenhetens alla rum på något sätt och isådana fall hur? Är det viktigt att ha hemmet sammanflytande med en röd tråd som känns igen genom alla rum? Är det något man bäst löser med ommöblering, nyinköp av möbler eller kan man klara det med småfix som tillexempel blomkrukor, kuddar och lampor?

Anmäl
2015-07-01 04:13 #1 av: VildaVittra

Det låter som du stör dig på att alla golven är olika, har du funderat i de banorna att dekormåla dom? Du behöver ju inte lacka hela golven, utan att du exempelvis målar dit bårder eller schabloner som påminner om varandra eller målar/laserar alla golv rutiga. 

Ex:

http://www.decorating-trends.com/wp-content/uploads/2012/04/Floor-Paint-Design.jpg
http://cdn50.networx.com/media/275x210/wallstreat_e30aa637ad2355dc64a603910b7fc867.jpg
http://www.surface-elegance.com/projects/images/othersurfaces/ramseyfloor.jpg

Lägg gärna upp bilder, det är lättare att tipsa om vad du kan göra om man ser vad som finns att arbeta med. Glad

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-01 05:18 #2 av: Achatina

Stör mig bara på sovrummetsgolv som är i ljusbjörk, resten av lägenhetensgolv är ekparkett, furu och mörk valnöt. Har förkärlek för mörka golv men att betsa björkgolvet känns kanske lite övermäktigt.

Anmäl
2015-07-01 11:37 #3 av: jossan...

du skulle ju kunna testa att göra så att om du har golvet i ett rum i t.ex björk och rummet bredvid är mörk valnöt så skulle du väl kunna ha någon möbel i björk i rummet där du har valnöts golvet? och tvärt om, så att träsorterna i rummen lixom matchar så?
Annars så tycker jag att kuddar, gardiner och övrig textil kan skapa en bra röd tråd om du har ett visst färgtema t.ex på dem!:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.