- Övrigt

Hjälp/tips med inredning!

2015-11-20 23:43 #0 av: Aaangelica

Hej!
Behöver verkligen hjälp med inredningstips!
Med taskig ekonomi & inte allt för mycket dekoration/möblemang så har jag 0 ideér på hur jag ska få min lägenhet till att bli mysig & hemtrevlig.
Just nu känns det bara tomt, stelt, fult & tråkigt 😩
Finns där någon som har lite tips stt ge mig?
Tack på förhand! 😍

Anmäl
2015-11-20 23:48 #1 av: monstermash

Åh vad fint du har det!

Svårt när man inte vet hur du definierar mysigt och hemtrevligt, men jag hade iallafall slängt in kuddar i soffan omgående, det ser lite... stelt ut. Du kanske kan byta ut lite vitt mot andra färger du gillar? :)


Anmäl
2015-11-20 23:48 #2 av: Zpookey

Är du en "färgmänniska"?
Man kan piffa till med ledbelysning som det går att byta färg på, kuddar, tavlor och vanlig färg. Så här ser det ut hos mig.

Anmäl
2015-11-20 23:57 #3 av: nathalieand

det första jag såg var soffan,massor mysiga kuddar o filtar och blockljus på bordet brukar gööra susen!

Anmäl
2015-11-21 00:43 #4 av: Amandla

Jag säger också en filt i soffan plus några kuddar, finns billiga på ÖoB, Rusta, Jysk till exempel. Och kanske en ljusslinga som får hänga ned från gardinstången, en sån med bollar. De finns i flera olika färgställningar på samma ställen som jag skrev ovan. 

Kolla också på facebook (om du är med där förstås) om det finns några köp- och säljgrupper där du bor, där kan du säkert göra fynd. För att inte tala om ifall du hittar en bortskänkesgrupp, jag är med i flera såna och har fått jättefina saker, allt från ett gammalt vackert skrivbord från förra sekelskiftet till gardiner, ljusstakar, vaser... 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-11-21 00:51 #5 av: Aaangelica

Tack alla för svar!

Med mysigt menar jag som många sagt, mycket kuddar, plädar, fårskinn & dylikt. Mysig belysning, ljuslyktor, levande ljus osv.
Hos andra kan man få den där känslan att "oj vad fint/mysigt det var här, man känner sig som hemma", ungefär den känslan vill jag själv få hos min men har inte lyckats än.
Kuddar har jag slängt in i soffan & även hängt en mysig pläd på ena armstödet, jag har dock ingen bild på det då denna bild är ca 1-2 veckor gammal.
Jag vill gärna att färgerna går i vitt, grått & svart & kanske liten stänk av "gammel rosa" här & var.
Jag har ingen bild på det men mellan soffan & tvn har jag en vägg som ser väldigt ful ut, det är helt vitt & tomt där. Tips på en möbel på golvet eller liknande samt till väggen där? Den kan inte vara allt för djup då jag tror det kommer se knasigt ut.

Blockljus på bordet var en bra idé, tack!

Vad tror ni om en hissgardin (heter det så undrar en trött hjärna?) i varje fönster bakom gardinlängderna? Kommer det bli bättre eller sämre tro?

Tack söta ni för alla tips 😍

Anmäl
2015-11-21 10:42 #6 av: Forest

Jag håller med andra du har det fint men behöver kuddar och mysfiltar i soffan. Jag skulle gärna välja färg på dessa då övriga inredningen är vit och det gör att det ser kalt ut. Att köpa ljuslyktor i färg är även något som kan passa på att titta på. Tips på kuddar och filtar, spana lite i olika annonsblad ibland är det mycket billigare. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-11-21 14:27 #7 av: aneri


Jag tycker att ditt hem och det du har tyder på bra varsam smak (enligt min åsikt).

Den harmoni som finns där skulle jag bevara och förstärka. jag skulle lägga beigea/jordfärgade kuddar i soffan samt en jordfärgad filt. Och jag skulle endast använda naturmaterial ofärgat eller svart när det gäller  trä, lera, sten till övrigt t ex ljusstakar, skålar, tavelramar mm. Golvet är också vackert och förstärker den naturnära känslan. Jag skulle också satsa på mycket gröna växter, den fina växten du har är precis rätt för din vackra inredning. Som sagt satsa på harmoni istället för på  en massa färger som förstör den balans du nu har.  Lycka till!!

Anmäl
2015-11-21 14:56 #8 av: Amandla

Lite tips: kika in på FengShui.ifokus, där kan man få råd om hur man får balans i  inredningen. Bara vitt och svart till exempel kan kännas kallt, precis som det kan kännas för rörigt om man har väldigt många olika färger, eller om  en färg tar överhanden totalt. Ibland kan ett rum kännas opersonligt fast man verkligen försökt, då kan lite "trolleritrick" a la feng shui göra susen Glad

Feng shui blir vad man gör det till, från suveräna inredningstips till hur man kan må bättre, få bättre ekonomi och komma i själslig balans Cool

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-11-26 05:26 #9 av: VildaVittra

Jag skulle byta ut gardinstången mot en lång krokig vitmålad pinne, då skulle fönstret inte uppfattas som så stelt och pinnar från skogen kan man ju få tag på gratis. 

Sedan skulle jag sänka ned taklampan en bit för att skapa fler nivåer. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-11-26 09:08 #10 av: Forest

9 Åh gillar ditt tips stark, hittar man nytt kalhygge så brukar det ligga en hel del skräp kvar. Jag har tagit hem en del björk som ska torkas till lite o sen bli klöspelare till katterna :) Ska dit någon dag o letar efter gardinstång för att jag ska göra sänghimmel till dottern och din ide var klockren till just detta ändamål  Tummen upp

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-11-29 23:23 #11 av: Aaangelica

Såhär ser det ut nu.
Finns det något mer man kan göra? 😊

Anmäl
2015-11-29 23:27 #12 av: Zpookey

#11
Jag skulle nog försöka att sänka taklampan lite.
Och kanske en större tavla på den stora väggen.
Det är lätt att göra egna tavlor genom att ta ett snyggt tyg och spänna upp det på en tavelram eller göra en egen ram av träreglar.
Sen kan jag tycka att stolen vid balkongdörren ser lite malplacerad ut där den står nu och det blir ett lite inträngt utseende där.

Anmäl
2015-11-29 23:36 #13 av: VildaVittra

#11 Allt är rektangulärt, har du noterat det? Glad Det behövs mjuka former för att balansera upp, samt höga möbler (allt är ju lågt). 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-11-30 09:53 #14 av: aneri

Hunden skapar ju stor trivsel i rummet. Om du hade haft en katt så hade du inte behövt göra någonting åt inredningen.  (Så säger inredaren Ernst K.)

Jag håller med om att lampan för blickarna upp i taket. Sänker du den så behöver du inga höga möbler som balanserar. Det räcker bra med de höga fönstren och gardinerna.  Jag instämmer även med vänstra väggen i bilden. Gör den till din favoritvägg för den är det första man tittar på när man kommer i i rummet. Där skulle det bli läckert med en enda stor tavla som balanserar mattan , bordet och soffan..   Budgetköp kan ju vara att hitta en stor svart ram med bred passepartout på Ikea. Och tavlorna sitter för högt upp, mitten av tavlor ska vara i ögonhöjd. 

För övrigt så tycker jag att du har bra smak.

Anmäl
2015-11-30 12:33 #15 av: Amandla

Mycket trevligare! Tummen uppJag skulle samla ihop tavlorna på samma vägg, nära varandra i grupp. Jag tänker ofta i "grupper" när jag inreder, så ser det inte så spretigt ut. Det finns olika sätt att arrangera tavlor, du kan sätta dem med underkanten på samma linje, eller överkanten, eller en tänkt mittlinje, eller sätta största tavlan i mitten och så placera de andra som i en cirkel/oval (vad som passar) omkring. Sen kan du varva med lite andra saker, som en väggljusstake till exempel.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-11-30 13:33 #16 av: Forest

Du har verkligen ökat myset Skrattar  För att enklare sätt skulle jag göra som 13 ger tips om sammla ihop tavlorna. Sänka taklampan mer över bordet. Jag tycker du har fina fönster höga men ser lite tomt ut där ännu kanske skulle du flytta ut lamporna lite mer. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.